Bli kjent med vår første praktikant

I høst – for første gang – har SLUG en praktikant med på laget. Han heter Thomas Herland Rasmussen og er til vanlig student ved Freie Universität Berlin.

Skjermbilde 2022 09 01 Kl 10 42 59

Hvem er du?

Jeg er 22 år gammel og har vokst opp i Oslo. Jeg studerer samfunnsøkonomi og har tidligere vært aktiv i Changemaker, der jeg blant annet satt i Politisk utvalg for gjeld og kapitalflukt.

Hvorfor ønsket du å være praktikant i akkurat SLUG?

Jeg hørte om SLUG for første gang da jeg var aktiv i Changemaker, som er en av SLUGs medlemsorganisasjoner. Det var der jeg lærte at de fleste av verdens land har kritisk høy gjeld og om de urettferdige mekanismene som har ført til det. Jeg vil gjøre noe med denne urettferdigheten, og derfor ville jeg jobbe for SLUG.

Fortell litt mer om hva du skal gjøre hos oss.

Litt av hvert. Jeg skal skrive saker til SLUGs nettside og andre fora, men også være med SLUG når vi reiser til IMFs og Verdensbankens årsmøter for å prøve å påvirke dem til å rette opp i urettferdigheten. I den sammenheng skal jeg blant annet lese og skrive tekster i forkant og i etterkant. I tillegg skal jeg delta på ulike møter.

Til vanlig er du jo student i Berlin. Er det noe du kommer til å savne derfra i Oslo?

Prisene.

Noen tips for hva man må få med seg i Berlin?

Gemüsekebab. Den smaker mye bedre enn kebaben man vanligvis får i Oslo. De har som regel halloumi eller falafel som alternativ hvis man ikke spiser kjøtt.

Til slutt: Vi skal jo lage podkast selv denne høsten. Utenom Gjeldsbrevet, vår egen (😉), har du en podkast å anbefale?

“Historiske kjendiser” av NRK.Facebook Twitter Email