Møt vår nye praktikant

Også denne høsten har SLUG en praktikant med på laget. Hun heter Marikka Udnæs Elsbak og studerer til vanlig samfunnsøkonomi ved Freie Universität Berlin.

Marikka Elsbak Cropped 2

Hvordan ble du interessert i gjeldspolitikk?

Ved en heldig tilfeldighet! Sommeren før jeg starta på videregående var jeg på Changemakers sommerleir for første gang, og fordi jeg somla med å melde meg på et arrangement for ettermiddagsbolken, endte jeg på et kaldt lite møterom med fem andre for å høre et foredrag om skatteparadis. Jeg ble hekta med en gang og meldte meg inn i utvalget som jobbet med skatt. Heldigvis for meg jobbet utvalget også med gjeldspolitikk! Det var som om noe klikket på plass i hjernen min – jeg kunne nesten ikke tro hvor sentralt gjeldsproblematikk er i stort sett alle utviklings- og urettferdighetsspørsmål.

Hva skal du gjøre i SLUG?

Hovedoppgaven min skal være å skrive et utkast til forventningsdokument om ansvarlig långivning til Oljefondet! Ellers skal jeg hjelpe til med litt diverse her og der, som å arrangere arrangementer eller stå på stand.

Hva gjør du ellers i livet?

Stort sett ser jeg meg sakte gjennom hele Daniel Craigs filmografi (og kartlegger sentrale funn) eller så spiller jeg akkurat litt for mye Zelda. Ellers studerer jeg samfunnsøkonomi ved Freie Universität Berlin.

Hva gleder du deg mest til?

Med tanke på praktikantoppholdet gleder jeg meg aller mest til å lære masse om SPU og garantier og ikke minst om hvordan SLUG arbeider fra dag til dag!

Generelt gleder jeg meg mest til panneluggen min vokser ut igjen.Facebook Twitter Email