SLUG 20 år - Gjeldsbrevet 1/2014

I 2014 feirer SLUG 20års jubileum! Denne jubileumsutgaven tar for seg den norske gjeldsbevegelsens historie og er krydret med hilsner til SLUG fra verden over.

- Hjertelig til lykke med 20 år i innsatsen for fattige lands deltakelse i internasjonal økonomi, gjennom gjeldslette og rettferdig långivning og låneopptak. Mye er oppnådd med deres engasjement og gjennomslagskraft, inklusive en egen norsk gjeldsrevisjon. Jeg ønsker dere lykke til i deres videre arbeid for å bringe stater på like fot i økonomisk samarbeid.

Børge Brende
Utenriksminister (H)

- Hurra for SLUG! Gjennom ulike deler av organisasjonens liv har dere til tider vært en bred folkemobiliserer og andre ganger kunnskapsrik og nerdete lobbegruppe. Både store folkemobiliseringer og nerdete lobbyister kan ha ekstrem stor gjennomslagskraft og det er SLUG et bevis på. Norge har slettet mye ulandsgjeld, og SV vil takke dere for all drahjelp vi fikk da vi oppnådde store resultater på dette i den rødgrønne regjeringen. Ved å slette gjeld har vi ryddet opp i gamle synder og sørget for mer penger til velferd for folk. Sammen har vi fått til viktige politiske resultater som gjeldsrevisjonen og Prinsippene for ansvarlig långiving og låneopptak. Dere trengs som vaktbikkje fremover: Slik at Norge ikke glemmer å spille en viktig rolle for gjeldsslette og långiving, ikke minst gjennom Oljefondets investeringer i statsobligasjoner. 1200 milliarder må investeres så ansvarlig som mulig. Gratulerer og kjemp videre!

Heikki Eidsvoll Holmås
Tidligere utviklingsminister og stortingsrepresentant for SVFacebook Twitter Email