Da Norge slettet gjeld og hvorfor verden stadig får gjeldskriser

Gikk du glipp av SLUG og Changemaker Norges sofasamtale om gjeldskriser, kan du høre hele samtalen her! Du verden sender den som bonusspor i sin podcast denne uken.

Sofasamtale Brygg

Foto: Håvard Skogerbø

Statlige gjeldskriser oppstår igjen og igjen – hvorfor er det så vanskelig å bryte sirkelen? Hvorfor får ikke verden til dette med långivning og låntaking? Hvordan kan det internasjonale samfunnet rydde opp på en bedre måte når kriser oppstår? Hvordan kan långivere bli mer ansvarlige enn de er i dag?

Reisen til Bretton Woods

Maria Berg Reinertsen er aktuell med boken "Reisen til Bretton Woods" om opprettelsen av de internasjonale finansinstitusjonene. Den handler om et skip fullastet med økonomer på vei til Bretton Woods-konferansen etter andre verdenskrig. I Bretton Woods skulle man bli enige om et nytt og bedre system for verdensøkonomien – et system som skulle forebygge gjeldskriser og påfølgende menneskelige lidelser. Lykkes man med dette? Lytt, så finner du ut av det!

Maria Berg Reinertsen

Foto: Håvard Skogerbø

Heikki Holmås holdt fanen høyt for ansvarlig långivning da han var Norges utviklingsminister. I podcasten belyser han disse spørsmålene sammen med Maria Berg Reinertsen. Etter samtalen spilte developing country-bandet Bretton Woods. Hør snutter fra konserten i Morgensbladets podcast! Der kan du også høre mer om Reinertsens nye bok, dersom det ga mersmak.

Bretton Woods

Foto: Håvard SkogerbøLes også:

Facebook Twitter Email